ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ


ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΜΕ ΚΟΝΤΙΝΑ ΣΑΣ ΑΤΟΜΑ:

Μπορεί να μας βοηθήσει να μιλήσουμε για αυτό που συνέβη με άλλους ανθρώπους.
Αν και είναι πολύ συχνά δύσκολο και ενοχλητικό να μιλάμε για το έγκλημα, η ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και συναισθημάτων με κάποιο άλλο άτομο μπορεί να είναι θετική. Όταν κάποιος μας μιλά και μας βοηθά να σκεφτούμε σοβαρά, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα τι συνέβη.
Εάν δεν έχετε κάποιον να μιλήσετε, υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια μέσω τηλεφωνικών γραμμών στήριξης.

ΠΕΣ ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ:

Μπορεί να είναι σημαντικό να εξηγήσετε σε άτομα του περίγυρού σας τι πραγματικά συνέβη και πώς αισθάνεστε.
Η οικογένεια και οι φίλοι μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν για ποιο λόγο αντιδρούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και μπορεί να ανησυχούν. Μπορεί να είναι θετικό για όλους, να μιλούν για αυτό που συνέβη.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:

Εάν η κατάσταση επιδεινωθεί σε σημείο που δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε μόνοι μας, θα πρέπει να αναζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια.
Μιλήστε με το γιατρό σας.
Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με συμβουλευτικά κέντρα ή/και τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής σας.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ:

Προσπαθήστε να έχετε κατά νου ότι το άγχος και η πίεση που σας προκάλεσε το έγκλημα, θα υποχωρήσουν με την πάροδο του χρόνου!
Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα που ήταν θύματα εγκλήματος θα αναρρώσουν κανονικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και θα επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

ΥΠΗΡΞΑ ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Θέσεις και ρόλοι Η υποστήριξη των θυμάτων


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΧΑΡΤΗΣ

Μπλουζα Χάρτης Εξοδος